onsdag 3. september 2014

Skien - Haukelifjell - Bergen - Geilo - Skien (900 km)

En på sparket tur med sykkelen til Bergen. Skulle egentlig til Skagen i Danmark, men... Reiste fra Skien 2. september, og la kursen over Haukelifjell og videre til Bergen. Fint vær, men ganske kaldt over fjellet. Ankom byen etter syv timer kjøring klokken ni på kvelden, inkludert plenty med pauser. Kjørt distanse 420 km.
 
I Bergen ventet en liten leilighet jeg hadde leid, som avveksling fra hotell. Slett ikke verst, og billigere. Eget kjøkken, bad, soverom og stue. Rent og pent.
 
Siden klokka var mye, bar det rett på byen og få seg en pizza på Peppes, samt sitte å nyte folk som går forbi i et par timer. Yrende liv på bryggen i byen, selv på en tirsdag kveld!
 
Onsdag morgen, grått vær i Bergen (som vanlig, antar jeg). Vurderte å ta båten Fjordline til Langesund, men de var tomme for lugarer. Bra for dem!
 
I stedet la jeg kursen mot Geilo, med avreise fra Bergen klokka elleve. Det gikk i godt driv over Hardangervidda, nå i nydelig solskinn. Hardangervidda er fantastisk å kjøre. Masse flotte plasser man passerer.
 
Da jeg ankom Geilo, var det mye styr på grunn av den tragiske sprengningsulykken. Det ble en rast med lunsj, før kursen ble satt mot Kongsberg og Skien. RV7 mot Oslo var stengt.
 
Ankom Skien i halvmørke etter dagens 480 km etappe (9 timer 30 minutter med pauser). Nok en deilig tur, med en crosser som heldigvis bare går og går. Og ny rekord, med 151,7 km på en tank... Da er reservekanna god å ha!

 

  


 

 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar