søndag 20. september 2015

Høsttur over fjellet 2015

I dag, søndag 20. september, var det avreise for det som begynner å bli en hyggelig tradisjon. Kjøre sykkel over vakre Haukelifjell - med retur neste dag over Hardangervidda.

Dagen har bydd på strålende solskinn. Første stopp for pause og bensin, var på Høydalsmo. Videre gikk turen til Haukeligrend Fjellstue, hvor lunsj ble inntatt.

Her møtte jeg årets motorsykkel-ekvipasje... En stor touringsykkel kommer kjørende inn med en liten dverg-snauzer på tanken. Spent fast med sikkerhetssele. Sjekk mc- jakka til eieren. Respekt!:-) De hadde kjørt Tønsberg, Stavanger og videre til Haukeli. Puh... Og bikkja elsket det. Tenkte med gru på hvordan min hund hadde taklet det.

Nå har jeg ankommet Ullensvang hotell, og rigget meg på plass for kvelden. Middagen var fortreffelig, og kvelden avsluttes med blogging og et par øl og kaffe i baren.

.......................

I dag er det mandag, og det bærer av sted til Geilo, og videre til Skien via Kongsberg. Det er overskyet og ganske kjølig. Slo av en prat med driveren av en kafe på Hardangervidda. Hun fortalte om to motorsyklister som i dag var inne for å varme seg. De kjørte i jeans og tynne hansker...

Turen hjem gikk fint, tross kaldt vær og litt regn. Turen fra Skien, Haukeli til Ullensvang Hotel tok fem og en halv time inkludert pauser (300 km), og fra Ullensvang, Geilo, Kongsberg og Skien tok syv og en halv time med pauser (370 km).


1 kommentar: